• Gelders Opleidingsinstituut
  • Willem Pijperstraat 21
  • 6815 AV Arnhem
  • email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • telefoon: 026 - 445 21 49
  • fax: 026 - 443 98 80
  • KvK nr: 9046344
  • BTW: NL.8181.90.565.B.01
  • IBAN: NL22 RABO 01309 44033
  • BIC: RABO NL2U

  

Bezoek ons op Facebook

Wellness massage

De beroepsopleiding Wellness massage is door ons instituut speciaal ontwikkeld voor diegenen die een degelijke basisopleiding klassieke massage willen volgen. Daarnaast leren wij u een aantal uitbreidingen zoals een lomi-lomi massage, hoofdhuid-oormassage, hotstone massage en aromatherapie.

De belangrijkste doelstelling is de ontspanning en het welbevinden van de cliënt. Dat kunt u bereiken door een deskundige massage gecombineerd met warmte en geurige oliën. Een goede massage werkt dan ook tegen stress, geeft verlichting bij (spier)pijn, ontspant lichaam en geest en zorgt voor een fitter gevoel. Regelmatig een massage zorgt ervoor dat lichaam en geest weer tegen een stootje kunnen.

Om een goede massage te kunnen geven, leren wij u een aantal basistechnieken zoals effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), tapotements, schuddingen, fricties en strekbewegingen. Deze basis is vergelijkbaar met de massage van de sportmassage opleiding. Naast uiteraard veel praktijklessen bevat de opleiding ook de nodige theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage.

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een beautyfarm, fitnesscentrum, sauna, cruiseschip etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. De opleiding Wellness massage is een waardevolle opleiding voor zowel de schoonheidsspecialist, die zich meer wil specialiseren op het gebied van de massages, als voor alle overige geïnteresseerden.

Diploma

Het diploma bestaat uit 3 theorie examens, 1 praktijk examen en het reanimatie diploma. U moet eerst de theorie examens met goed gevolg afgelegd hebben. Dan pas kunt u aan het praktijkexamen deelnemen. Het eerste theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen over de anatomie en duurt 30 minuten. Het tweede theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen fysiologie en duurt 30 minuten en laatste examen bestaat uit 20 meerkeuze vragen massage en duurt 15 minuten. Het praktijkexamen duurt 45 minuten en omvat de onderdelen: anamnese, inspectie en massage.

De examens worden centraal afgenomen in Sliedrecht en staan onder toezicht van de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO).  Voor meer informatie zie de website van de ESPO.

Vooropleiding

Voor deelname aan de opleiding Wellness massage is geen vooropleiding vereist.

 

Lesdag: donderdag
Tijden: 09:30 - 16:00 uur
Start: 21 september 2017
Duur: 1 jaar
Toelatingseisen: geen
Studiebelasting: 8 uur per week (excl. les)
Cursuscode: WLN

 

Kosten:

Lesgeld:

1.895,00

(in 10 termijnen van € 189,50)
Materiaal:

100,00

 
Boeken:

180,00

 
Opgeteld: 2.175,00 (exclusief examens)

 

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 37,90) op het lesgeld.

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de ESPO en zijn nog niet bekend.

Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Download het inschrijfformulier of heeft u interesse om een les bij te wonen : Bel ons op 026 4452149