• Gelders Opleidingsinstituut
  • Willem Pijperstraat 21
  • 6815 AV Arnhem
  • email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • telefoon: 026 - 445 21 49
  • fax: 026 - 443 98 80
  • KvK nr: 9046344
  • BTW: NL.8181.90.565.B.01
  • IBAN: NL22 RABO 01309 44033
  • BIC: RABO NL2U

  

Bezoek ons op Facebook

Sportmassage

Sportmassage is een uitstekende basisopleiding als u een effectieve massage wilt leren, gericht op het onderhouden en het verbeteren van de conditie. Deze massage is duidelijk anders dan de cosmetische massage zoals in de opleiding voor schoonheidsspecialist geleerd wordt en de therapeutische massage door fysiotherapeuten. De opleiding Sportmassage gaat niet alleen in op de massage zelf. U volgt ook bijvoorbeeld de vakken eerste hulp bij sportongevallen, tapen, bandageren en functietesten. Ook reanimatie maakt deel uit van de opleiding.

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een sportvereniging, beautyfarm, fitnesscentrum, sauna etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. De opleiding sportmassage is een waardevolle opleiding voor zowel de schoonheidsspecialist, die zich meer wil specialiseren op het gebied van de massages, als voor alle overige geïnteresseerden.

De opleiding bestaat zowel uit praktijk- als theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage en de verzorging. De massage zelf en sportverzorging worden in de praktijklessen geleerd. Hoewel er geen vooropleiding gevraagd wordt, is de opleiding pittig. Om met succes aan het landelijke examen deel te nemen zult u, naast de lesuren op school, veel moeten studeren en oefenen.

Er is zowel een avond als een dag opleiding. Bij de avondopleiding heeft u wekelijks les op de donderdagavond van 19:00 – 22:00 uur. De dagopleiding wordt gegeven van 09:30 tot 16:00 uur, maar dit zal niet wekelijks zijn. Geregeld zal er een week uitvallen en soms gaat u een halve dag naar school. De verzorgingslessen worden alleen op de avond gegeven. Dit betekent dat indien u de dagopleiding volgt u ongeveer 1 keer per maand op de avond les hebt (meestal in de week dat u overdag geen les hebt).   

Diploma

Met deze cursus kunt u in het bezit komen van het NGS diploma sportmassage. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatiediploma en dient u een aantal examens met goed gevolg af te leggen, namelijk: 2 theorie examens bij de NGS, 1 praktijkexamen EHBSO op het opleidingsinstituut, en een praktijk assessment bij de NGS. Voorafgaand aan het praktijk assessment legt u tijdens uw opleiding een portfolio aan en loopt u een (snuffel)stage van 1 dag. U wordt door ons gecoacht bij het aanleggen van uw portfolio.

Tijdens het NGS praktijk assessment wordt een situatie uit de praktijk nagebootst in de vorm van een rollenspel. U mag pas aan dit assessment deelnemen wanneer u de theorie examens met goed gevolg heeft afgelegd.

Het Gelders Opleidingsinstituut is aangesloten bij de NGS, en is erkend door de BMS (Belangenvereniging voor Masseurs en Sportverzorgers).

Voor meer informatie zie de website van de NGS.

Vooropleiding

Voor deelname aan de opleiding Sportmassage is geen vooropleiding vereist.

 

Lesdag: donderdag (wekelijks)
Tijden: 19:00 - 22:00 uur
Start: 26 oktober 2017
  of
Lesdag: donderdag (niet iedere week)
Tijden: 09:30 - 16:00 uur
Start: 21 september 2017
Duur: 1 jaar
Toelatingseisen: geen
Studiebelasting: 8 uur per week (excl. les)
Cursuscode: SPM

 

Kosten:

Lesgeld:

1.340,00

(in 8 termijnen van € 167,50)
Materiaal:

105,00

 
Boeken:

110,00

 
Opgeteld: 1.555,00 (exclusief examens)

 

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 26,80) op het lesgeld.

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de NGS en zijn nog niet bekend.

Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Download het inschrijfformulier of heeft u interesse om een les bij te wonen : Bel ons op 026 4452149